[cmsmasters_row data_padding_bottom=”50″ data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″][cmsmasters_text]
Jak już pewnie dało się zauważyć cieciorka i kasza jaglana to królowe mojej kuchni
Dziś pozostając w klimacie kotlecików przedstawiam: kotleciki z piersi kurczaka, marchewki i cieciorki.
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row][cmsmasters_row data_width=”boxed” data_padding_left=”3″ data_padding_right=”3″ data_top_style=”default” data_bot_style=”default” data_color=”default” data_bg_position=”top center” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_size=”cover” data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_padding_top=”0″ data_padding_bottom=”50″][cmsmasters_column data_width=”1/2″][cmsmasters_text]
SKŁADNIKI NA MIELONE KOTLECIKI Z PIERSI KURCZAKA:
[/cmsmasters_text][cmsmasters_text]
- pierś z kurczaka – 1 sztuka
- gotowana cieciorka – szklanka (może być również konserwowa, ja proponuję ugotować i pozostałą część zamrozić – wychodzi taniej, ja nigdy nie dochodzę do tego etapu )
- marchewka – 3 małe lub 2 większe
- jajko
- cebula 1 sztuka
- natka pietruszki
- ząbek czosnku
- przyprawy: tymianek, sól, pieprz
- olej do smażenia (można również upiec w piekarniku)
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][cmsmasters_column data_width=”1/2″][cmsmasters_text]
PRZYGOTOWANIE:
[/cmsmasters_text][cmsmasters_text]
- Surową pierś z kurczaka zmielić w maszynce razem z marchewką, cebulą, ciecierzycą.
- Dodać jajko, posiekaną pietruszkę, doprawić.
- Formować kotleciki i smażyć na rozgrzanym oleju lub upiec w piekarniku.
[/cmsmasters_text][cmsmasters_text]
Smacznego!
[/cmsmasters_text][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]